Back
PRODUSE
COLLECTIONS
CAFEA

*Compania Lavazza nu este afiliată, susținută sau sponsorizată de Nespresso
**Nescafè®, Dolce Gusto® și Melody I sunt mărci comerciale terțe fără nicio legătură cu Luigi Lavazza S.p.A.​

LAVAZZA STORIES
Tort bavarez cu cafea Tort bavarez cu cafea

Cum să prepari o tort bavarez cu cafea delicioasă

Bucură-te de gustul delicios al unui desert bavarez cu toată aroma și experiența unei cafele Lavazza.

Echipa Lavazza 2-3 minute 

Printre miile de deserturi pe care le poți prepara cu aromă cafea există unul delicios. Este vorba de tort bavarez cu cafea, un desert proaspăt și delicat, îmbogățit cu note ale cafelei, capabil să furnizeze o savoare și mai plăcută și mai evidentă. În acest articol vom vedea de ce anume ai nevoie pentru a o prepara în cel mai bun mod și a o face delicioasă!

Ingrediente

În primul rând, iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru rețeta de tort bavarez cu cafea. După cum poți vedea, sunt doar câteva și le poți găsi cu ușurință!

  • 100 g cafea espresso
  • 4 gălbenușuri
  • 150 ml lapte integral
  • 175 g zahăr
  • 300 g smântână
  • 25 ml lichior de cafea Borghetti
  •  5 g gelatină

Metoda de preparare a tort bavarez cu cafea

  •  Mai întâi, pune gelatina în apă rece pentru a se înmuia.
  •  Apoi, adu laptele și cafeaua la punctul de fierbere într-o oală și amestecă zahărul și gălbenușurile   cu un tel într-un alt recipient.
  •  Atunci când amestecul de gălbenușuri și zahăr a căpătat o culoare albicioasă, adaugă amestecul de lapte și cafea, combinând împreună toate ingredientele cu ajutorul unei linguri.
  • Acum, toarnă amestecul într-o oală și fierbe la foc mic amestecând continuu - va fi gata în momentul în care devine cremos.
  •  După ce crema a fost luată de pe foc, adaugă gelatina pentru a se topi.
  • Odată ce acest pas este finalizat, acoperă crema cu folie plastic și las-o să se răcească până ce ajunge la temperatura camerei.
  • Acum e momentul să bați frișca lichidă și să o adaugi, amestecând cu mișcări de jos în sus.
  •   Tot ce trebuie să faci acum este să umezești formele cu apă rece și să torni amestecul în ele, lăsându-le la frigider timp de aprox. șase ore.
  • Întoarce formele cu susul în jos pe o farfurie, decorează după preferințe și servește.

Prezentarea perfectă

În ciuda denumirii, originile prăjiturii bavareze par a fi franțuzești. Aceasta se consuma la începutul secolului al XVIII-lea în Germania, ca băutură preparată din lapte, ceai și lichior importată de bucătarii francezi care lucrau la curtea bavareză. Un secol mai târziu, avea să se răspândească în Franța, ca desertul pe care îl cunoaștem astăzi, ca variantă a acestei băuturi.

Poți decora tort bavarez cu cafea în diferite moduri, inclusiv cu o lingură de frișcă, scorțișoară, boabe de cafea sau fructe uscate tăiate.


Tort bavarez cu cafea Lavazza


Cafeaua ideală pentru această rețetă

Cafeaua espresso este foarte recomandată pentru această rețetă. Un amestec intens, echilibrat și cu aromă bogată, care combină cafea Arabica din America Centrală și de Sud și cafea Robusta din Africa sau Asia, fiind alegerea potrivită pentru a da desertului tău un gust persistent și o aromă cu un parfum minunat.

Această rețetă uimitoare și rapidă se va dovedi cu siguranță a fi modul perfect de a încheia cina și de a-ți uimi oaspeții! Tort bavarez cu cafea este ușor de făcut și delicioasă, un desert nepretențios și aromatic pe care toată lumea îl va aprecia, iar iubitorii de cafea îl vor adora instantaneu!

Relații cu clienții

Aveți nevoie de ajutor? Consultați întrebările frecvente sau contactați-ne.

MAGAZIN IMPORTANT

Bucurați-vă de o experiența autentică Lavazza în magazinele noastre.