Din Mexic la Paris, la întâlnirea sa cu Lavazza
Născută în Ciudad de Mexico și crescută pe lângă cele două restaurante ale părinților săi, unul pe insula Cozumel din Mexic, Chef Beatriz Gonzalez a nutrit întotdeauna o mare pasiune pentru mâncare, care sub îndrumarea tatălui ei a determinat-o să se mute la Lyon pentru a învăța totul despre tehnicile haute cuisine. La vârsta de 18 ani, s-a alăturat prestigiosului Institut Paul Bocuse și s-a îndrăgostit de de gastronomia franceză. După doi ani de studiu și experiență în restaurantul cu stele Michelin Carlton din Cannes, a decis să se mute la Florența , pentru o scurtă perioadă de șase luni pentru a învăța limba italiană.
La tânăra vârstă de 21 de ani, cariera sa a luat rapid avânt, la întoarcerea sa în Franța a fost angajată la Lucas Carton Paris (cu trei stele Michelin), un renumit restaurant parizian care făcea istorie în bucătăria franceză nouvelle cuisine începând cu 1839. Aici, tânăra chef s-a dedicat trup și suflet cuptoarelor, timp de cinci ani. După această experiență, la vârsta de 26 de ani a devenit bucătar secund la La Grande Cascade, un restaurant unde clientela comercială venea pentru a savura gustul Parisului de altă dată și aerul proaspăt „de țară” al Bois de Boulogne combinate cu bucătăria modernă a Chefului Frédéric Robert și a echipei sale. Aici, l-a întâlnit pe cheful patiser Yannick Tranchant. Împreună cu acesta a plecat de la prestigiosul restaurant parizian pentru a se îmbarca împreună într-o nouă aventură gastronomică. În 2011, Beatriz Gonzalez a deschis primul său restaurant, Neva Cuisine, împreună cu soțul său, Matthieu Marcant și cheful patiser Yannick Tranchant.
Neva Cuisine este un bistrou parizian modern și convivial unde puteți savura preparate delicate și ușoare. În bucătăria lui Beatriz, încântarea și aromele sunt la ordinea zilei și chiar și cel mai mic detaliu este tratat cu grijă și atenție deosebită. Deși îl face să iasă în evidență mai mult decât un bistrou clasic, totuși marea este cea care dă savoare fructelor de mare proaspete, dar care se concentrează și pe aciditate fără să existe teama de gustul dulce.
Încurajată de succesul bucătăriei sale moderne, plină de culoare, la trei ani după ce a deschis Neva Cuisine, Chef Gonzales a decis să repete experiența și a deschis cel de-al doilea său restaurant, neo-bistroul Coretta.
Sunteți întâmpinați imediat în restaurant într-o manieră caldă și ospitalieră, făcându-vă să vă simțiti ca un oaspete de onoare. Împodobit cu decorațiuni de lemn de culoare deschisă, elegante, interiorul este proiectat pentru un spațiu sofisticat care păstrează o atmosferă prietenoasă. Este locul perfect pentru un prânz de duminică plăcut în companie bună. Atmosfera de la Coretta este deosebit de încântătoare, cu razele de soare care se strecoară prin ferestrele largi care dau spre o priveliște pitorească a parcului Martin Luther King din arondismentul 17 din Paris.
La sfârșitul mesei, atât la Coretta , cât și la Neva Cuisine puteți savura o ceașcă excelentă de Lavazza Espresso Maestro, cu notele sale aromate de flori, cacao și lemn.
În 2023, din nou în Paris, Chef Gonzalez a deschis Taco Mesa, o călătorie dus-întors către Mexic fără a părăsi capitala franceză. În acest spațiu frumos cu culori calde, cheful se reconectează cu aromele din copilăria sa din Mexic, transformând gastronomia stradală clasică din Mexic în preparate pe care să le savurați a mesa (la masă).
Beatriz Gonzalez a visat de mult timp să deschidă un restaurant cu specific mexican în Franța. În 2021, criza din sănătate a determinat-o să facă primul pas, deschizând Taco Mesa pentru livrarea la pachet. Doi ani mai târziu exista, în sfârșit, un loc unde rețeta extraordinară de tacos a chefului să poată fi savurată: la 40 Rue du Faubourg Poissonnière, Paris. În meniu există guacamole veritabil cu avocado, ceapă și lime, servit cu chipsuri de tortilla; rețeta de neratat de cochinita tacos, un preparat tipic mexican pregătit cu spată de porc și un mix de condimente, inclusiv achiote, servit cu fasole neagră, tămâiță și ceapă murată; sau „Gringa al Pastor”, o quesadilla cu frigăruie de porc marinată, brânză Toma din lapte de vacă, ananas, ceapă și coriandru.
La Taco Mesa, Chef Gonzalez oferă, de asemenea, opțiuni vegetariene și „especiales”, rețete mai elaborate servite doar seara. Pentru tortillas incomparabil de proaspătă, cheful a dorit nixtamalizarea porumbului, o tehnică ancestrală mezoamericană de preparare a porumbului, care să fie realizată la fața locului, la fel ca în Mexic. Termenii „nixtamal” sau „hominy” se referă la boabele de porumb care sunt fierte și lăsate să stea într-o soluție foarte alcalină de hidroxid de calciu, un ingredient important în bucătăria central-americană, înainte de a fi utilizate în mai multe preparate precum tortillas mexicane și tamales.
Fără îndoială, bucătăria lui Chef Beatriz Gonzalez poate fi considerată combinația perfectă între aromele franțuzești și creațiile poetice și delicioase cu arome și note internaționale. Diferite lumi se intersectează pentru a influența creațiile ei, care cu siguranță includ Mexicul, dar și gusturile locale, elemente care exprimă în totalitate influența sa specială în bucătăria haute cuisine.